Thursday, October 16, 2014

Cara Jadi Ahli SHAKLEE

Assalamualaikum readers...


Alhamdulillah masih diberi kelapangan waktu untuk menulis entri untuk blog umi yang dicintai nie... Syukur sangat sebab dengan kegigihan dan ketabahan yang ade, blog yang dulu nya 0 visitors, dah mula menunjukkan angka yang bertambah! Semoga uollsss semua sentiasa tak jemu membaca blog umi yang tak seberapa nie yer...tenkiu sangat2!

Ok la, entri kali nie umi nak share ngan uollss semua mcm mane umi boleh terlibat dengan biz SHAKLEE nie. Kan umi pernah stori kat BIZ SHAKLEE...di hujung jari anda! tentang bisnes SHAKLEE yang memang ohsem nie...Ye la, ngan Shaklee nie, macam takde alasan untuk menyatakan tidak berbisnes kerana semuanya secara online! Baik dari order barang secara online, business coaching online, meeting online! Tersangat lah mudah dan enjoy biz nie, cume nak ngan taknak jer...




Berbalik kepada stori asal umi, iaitu bagaimana umi boleh kenal dan jatuh cinta sekaligus buat bisnes yang hebat nie! Semua bermula masa umi pegnenkan Mu'adz, hero kedua umi...Berbeza pengalaman semasa pegnenkan abg kpd Mu'adz, Didi...kadar kemabukan (ewah!) agak menyeksakan!huhuhuhu...first taim la merasa mabuk mase pegnen....memang sgt tak sedap rasenye ye uollsss! 

Then, decide nak cari supplemen yang boleh kurangkan morning sickness ku itu...Gugel punye gugel, terbace lah blog nie, Mummy Hanim, ade la kesah pasal SET HAMIL yang juga membantu mengurangkan morning sickness...Bertitik tolak dari situ la umi mula kenal Shaklee dan jatuh cinta dengan produk Shaklee nie...

Bermula dari seorang pembeli, Mummy Hanim offer umi untuk join jadi ahli Shaklee, mungkin sebab umi kerap order ngan die kot! Mummy bagi penerangan tentang cara nak join ahli n benefit yang umi dapat bile dah jadi ahli...

Cara nak jadi ahli sangat lah mudah! Tapi sebelum tu make sure uollsss berdaftar dengan SID (Shaklee Independent Distributor) yang bertauliah, macam Mummy Hanim nih! Disebabkan umi mengenali Mummy Hanim hanya di alam maya, so pendaftaran sebagai ahli pun main online gaks la kan! Umi just bank in RM75 kat mummy untuk pendaftaran keahlian, once dah bank in, just bagi details seperti nama, alamat, no KP n no akaun untuk tujuan bonus! Pastu umi just tunggu dapat no. ID jer!

Mudah kan? Oh ye, tapi mummy ade cakap, klu nak walk in daftar ahli Shaklee samada di HQ Shaklee atau mana2 branch, hanya bgtau no ID mummy sebagai sponsor/upline! 

Lagi satu cara nak join Shaklee ialah dengan membuat pembelian sebanyak RM660 dan otomatik dpt jadi member for free n for a life time! 

Ok, bile dah jadi ahli, mesti la nak tau benefit yang kite enjoy kan!



Alhamdulillah, sejak join Shaklee nie, kesihatan umi dan keluarga bertambah baik, dapat menolong orang2 disekeliling umi yang ade masalah kesihatan dan yang paling penting, bisnes nie dah mula membuahkan hasil dari segi kewangan. Semoga umi terus istiqomah dalam biz nie, InsyaAllah....

Kepada uollsss yang nak jana side income bersama umi, jangan malu jgn segan yer!Tunjuk ajar akan diberikan sepenuhnya....JOM JOIN SHAKLEE!


~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU

1 comment: