Total Pageviews

Menjadi Ahli Shaklee

Saturday, May 9, 2015

Segmen Info- Manfaat Utama Zinc Complex Shaklee

Assalamualaikum WBT dan selamat sejahtera,

Ramai yang kurang tahu tentang khasiat dan kelebihan Zinc Complex Shaklee. Walaupun harganya murah, tetapi khasiatnya setanding deretan suplemen Shaklee yang lain! Zink merupakan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan kita untuk menyokong pembentukan dan pemkembangan sel! 



Zinc Complex Shaklee dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah diserap oleh tubuh kita. Zink sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh!

Manfaat Utama:
  • Mengaktifkan 200 jenis enzim - berkebolehan menampung DNA, RNA dan protein seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk metabolisme gigi dan pertumbuhan remaja.
  • Membentuk kolagen - membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
  • Mengawal diabetes - membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.
  • Bintik putih dikuku - Bintik putih dikuku adalah tanda kekurangan zinc yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan dan hilang daya penglihatan.
  • Meningkatkan sistem imun - membantu mengeluarkan kelenjar thymus yang berfungsi meningkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit.
  • Mempercepatkan luka pulih - Baik untuk luka luaran mahupun dalaman, luka pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik2 di kulit. 
  • Memperbaiki masalah prostat - Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan juga kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan zinc setiap hari mampu mengurangkan masalah prostatomegaly/ pembengkakan prostat sehingga 70%.
  • Kemampuan seks lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten dan membantu meningkatkan jumlah sperma.
  • Ovulasi wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.
  • Memperbaiki radang kulit - kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki masalah kulit seperti jerawat.
  • Mengekalkan deria bau - untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif (rasa dan bau)
Zinc Mineral Penting Untuk Lelaki?

Zinc didalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang teruk akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau kerosakan pada testikel, sperma yang dihasilkan rendah, lemah tenaga batin, penuaan pra-matang dan rambut gugur. Zinc boleh diambil seawal remaja dan berterusan sehingga ke usia tua!


Harga sebotol Zinc Complex Shaklee ialah RM36 sahaja! Sebotol mengandungi 120 tablet, sangat berbaloi jika nak dibandingkan dengan harganya yang sangat murah! Nak order?



~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU


~DISCLAIMER~
Segala perkongsian di dalam blog umihabibi82.blogspot.com adalah merupakan perkongsian peribadi. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan dan seminar kesihatan. 
Testimoni juga dirujuk kepada pengguna asal Shaklee tanpa membuat sebarang ubahsuai.
Segala hasil penulisan dan testimoni juga bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh dan menganalisa apa jua penyakit dan masalah kesihatan.
Pembaca yang mempunyai masalah kesihatan dinasihatkan untuk merujuk doktor atau pakar.


Thursday, April 23, 2015

Top 10 Petanda Bahawa Anda Berkemungkinan Sedang Hamil!

Assalamualaikum WBT dan selamat sejahtera,


Sejak akhir-akhir ini, topik hamil menjadi perbualan umi dan rakan-rakan sepejabat. Ada yang baru melalui tempoh kehamilan dan telahpun selamat melahirkan dan ada juga yang masih lagi ternanti-nanti bilakah akan hamil! Maklum lah, ada diantara rakan kerja umi yang dah 5 ke 6 tahun tidak mengandung...sabar ye kawan, giliranmu akan tiba jua. Jangan putus asa dan teruskan usaha.



Bila bercakap soal kehamilan, terdapat pelbagai tanda yang menunjukkan seorang wanita itu sedang hamil. Tetapi tidak semua wanita melalui perkara yang sama kerana ada wanita yang langsung tidak sedar yang dirinya mengandung 5 bulan! Disini umi senaraikan top 10 petanda yang menunjukkan bahawa anda berkemungkinan sedang hamil:

Petanda #1 - Lewat Datang Haid

Ini petanda yang paling umum! Bagi anda yang mempunyai kitaran haid yang teratur, lewat datang haid dalam tempoh seminggu atau lebih, berkemungkinan besar anda sedang hamil! Tetapi, jika haid anda tidak menentu, kelewatan datang bulan berkemungkinan disebabkan oleh faktor lain seperti stress!

Petanda #2 - Mengidam

Mengidam orang mengandung bukan mengidam yang main-main tau! Berdasarkan pengalaman umi sendiri, semasa belum disahkan mengandung, teringin sangat nak makan nasi kerabu. Selagi tak dapat, selagi tu lah disebut2! Nak pulak, nasi kerabu yang akak umi masak ya, bukan nasi kerabu pasar malam tu. Bila dah dapat rasa, memang puas hati dan taknak makan dah selepas itu. Ha, jika anda mempunyai tabiat mengidam seperti umi, berkemungkinan anda hamil! 

Petanda #3 - Loya dan Muntah

Jika anda mengalami petanda seperti ini, bermakna anda sedang berhadapan dengan fasa morning sickness. Namanya sahaja morning sickness, tetapi kebanyakan ibu hamil mengalaminya sepanjang hari! Gejala ini terjadi akibat perubahan hormon si ibu terutama hormon hCG yang menyebabkan rasa mual dan muntah. Kebiasaannya, morning sickness akan berlarutan sepanjang trimester pertama, dan akan beransur pulih apabila memasuki trimester kedua. Anda yang berminat untuk dapatkan tips bagi mengatasi morning sickness, boleh baca di SINI ya!

Petanda #4 - Payudara menjadi tegang dan sensitif

Tiba-tiba anda dapati payudara membesar dan membengkak. Tersentuh sikit pun sakit! Keadaan ini terjadi akibat peningkatan hormon estrogen dan progesteron di dalam badan ibu yang sedang hamil. Sesetengah wanita mengalami simptom yang sama jika datang bulan, tetapi ianya juga terjadi jika anda sebenarnya sedang hamil!

Petanda #5 - Puting payudara menjadi gelap

Puting susu juga akan menjadi lebih jelas kelihatan dan berwarna lebih gelap dari kebiasaan. Ada masanya, puting susu juga terasa gatal! Perubahan warna ini terjadi akibat perubahan hormon ibu mengandung.

Petanda #6 - Keletihan

Mudah penat walaupun hanya membuat kerja ringan. Rasa ingin bermalas-malasan sahaja. Nak baring atau tidur sepanjang hari! Awasi petanda begini, mungkin anda sedang hamil. Keadaan ini juga disebabkan peningkatan hormon progesteron yang menyebabkan rasa penat dan lelah. 

Petanda #7 - Pening atau sakit kepala

Keadaan ini berlaku atas faktor fizikal yang dialami seperti rasa penat, mual, muntah dan berkemungkinan juga tekanan darah rendah.  Selain itu, dari segi emosional dipengaruhi oleh rasa tegang dan stres. Jika petanda sebegini terjadi kepada anda, ada baiknya anda mendapatkan rawatan doktor dan jangan ambil sebarang ubatan tanpa nasihat doktor!

Petanda #8 - Kerap kencing

Berlaku akibat perubahan hormon di dalam badan seseorang wanita yang sedang hamil. Apabila janin semakin membesar, badan anda akan mengeluarkan lebih banyak air kencing, tetapi pundi kencing semakin mengecut.  Walaupun pundi kencing anda kosong, tetapi tekanan yang diterima akan menyebabkan anda berasa hendak kencing.

Petanda #9 - Deria rasa menjadi sensitif

Deria rasa anda mula rasa tidak enak, begitu juga dengan deria bau! Kebiasaannya, deria rasa anda akan berubah menjadi payau dan pahit semasa hamil. Jika sebelum ini anda sukakan haruman minyak wangi suami anda, kini haruman itu bertukar menjadi bau yang sangat tidak menyenangkan dan memeningkan kepala anda. Malah, terdapat keadaan dimana bau badan suami sendiri sangat merimaskan sewaktu si isteri sedang mengandung. 

Petanda #10 - Perubahan mood yang ketara

Anda bukanlah seorang yang moody, tetapi sejak kebelakangan ini perwatakan anda sering saja berubah! Kejap gembira, sedih, murung dan macam2 lagi. Selalunya, suami lah yang menjadi mangsa perubahan mood anda, betul tak?  Sabar ya para suami, berkemungkinan isteri anda hamil, sebab itu lah beliau selalu moody, pembawakan budak!

Tanda seseorang wanita itu hamil adalah pelbagai. Tak semestinya 10 petanda ini kena ada pada anda untuk membuktikan anda hamil ya. Contoh macam umi, walaupun dah dua kali mengandung, namun petanda yang menunjukkan umi hamil adalah tidak sama bagi anak pertama dan anak kedua. 10 petanda di atas hanyalah sebagai panduan, terutama bagi anda yang mengandung buat pertama kali ya!

Adakah petanda ini akan hilang atau kekal sehingga melahirkan? Jangan bimbang, petanda kehamilan biasanya akan terjadi pada trimester pertama kehamilan sahaja dan akan pulih sepenuhnya apabila memasuki trimester kedua dan ketiga. Lalui lah detik-detik indah semasa mengandung dengan tenang dan sabar ya kaum Hawa. Jaga pemakanan dan gaya hidup yang sihat sepanjang mengandung. Pengambilan suplemen juga sangat membantu anda melalui fasa kehamilan dengan cergas dan bertenaga. Cubalah!


~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU


~DISCLAIMER~
Segala perkongsian di dalam blog umihabibi82.blogspot.com adalah merupakan perkongsian peribadi. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan dan seminar kesihatan. 
Testimoni juga dirujuk kepada pengguna asal Shaklee tanpa membuat sebarang ubahsuai.
Segala hasil penulisan dan testimoni juga bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh dan menganalisa apa jua penyakit dan masalah kesihatan.
Pembaca yang mempunyai masalah kesihatan dinasihatkan untuk merujuk doktor atau pakar.















Tuesday, April 21, 2015

Suplemen Untuk Ibu Hamil Kekal Cergas Dan Bertenaga!

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera,

Umi ucapkan tahniah kepada anda yang sedang mengandung! Mesti masing-masing tak sabar menunggukan kehadiran cahayamata yang akan menjadi penyeri kepada rumah tangga, bukan? Alhamdulillah, umi juga telah melalui detik2 hebat ini sebanyak 2 kali, iaitu pada tahun 2010 dan juga 2014. Syukur tak terhingga dikurniakan dua anak lelaki yang sihat dan comel.





Umi percaya ramai dikalangan ibu-ibu mengandung yang masih tercari-cari suplemen yang sesuai untuk diamalkan. Selain daripada memastikan pemakanan yang sihat, suplemen juga sangat penting bagi memastikan keperluan nutrisi ibu dan juga bayi yang dikandung mencukupi. Dalam entri kali ini, umi akan kongsikan kepentingan dan kebaikan Set Hamil Shaklee, iaitu set pertama yang umi ambil dan terus jatuh cinta dengan Shaklee!

Ada Apa Dengan Set Hamil Shaklee?

Set Hamil Shaklee terdiri daripada:



VITA-LEA IRON FORMULA





  1. Sejenis multivitamin yang lengkap dengan 30nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada buah-buahan dan sayuran, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA. 
  2. Jika anda telah mengambil Vita-Lea semasa mengandung, anda tidak perlu lagi mengambil Obimin kerana terdapat sesetengah ibu mengandung tidak boleh makan Obimin!
  3. Dilengkapi dengan zat besi yang penting bagi pembentukan hemoglobin kerana ibu mengandung perlu melepasi tahap bacaan Hb melebihi 10g/dl bagi mengelakkan terjadinya anemia yang boleh mengakibatkan kelahiran bayi pra matang ataupun kematian bayi!
  4. Juga membantu mengatasi keletihan dan lesu, masalah selalu pitam dan pengsan semasa hamil.
B-COMPLEX




  1. Keunikan yang terdapat pada B-Complex Shaklee ialah kerana ianya lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan vitamin B. Ibu mengandung memerlukan 400mcg b-complex untuk keperluan harian.
  2. Vitamin B-Complex membantu meningkatkan tenaga semasa mengandung dan perlu untuk perkembangan sistem saraf bayi di dalam kandungan. 
  3. Tubuh ibu mengandung memerlukan folat (asid folik) untuk pertumbuhan embrio dan mengurangkan risiko kecacatan saraf tunjang pada bayi seperti spina bifida.
  4. Bagi wanita yang merancang untuk hamil, doktor menyarankan pengambilan b-complex seawal tiga bulan sebelum hamil. 

SUSTAINED RELEASE VITA-C 500MG




  1. Menguatkan sistem imun ibu hamil agar sentiasa sihat sepanjang kehamilan. Juga bertindak menggalakkan badan untuk menyerap zat besi yang diperlukan semasa mengandung.
  2. Melindungi sel penting dalam pembentukan kolagen bagi membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga penting untuk gigi dan gusi yang sihat.
  3. 1 tablet Sustained Released Vita-C 500mg bersamaan dengan 7biji buah oren. Rasa-rasa mampu tak tekak kita nak menelan 7 biji oren sehari?

OSTEMATRIX




  1. Kalsium diperlukan oleh tubuh untuk membina gigi dan tulang yang kuat. Ibu hamil memerlukan 1000-1300mg kalsium bagi keperluan harian mereka.
  2. Kalsium yang baik mesti mengandungi Magnesium dan Vitamin D bagi membolehkan penyerapan kalsium oleh tulang secara optimum!
  3. Kalsium penting bagi memastikan proses pembekuan darah berlaku secara normal, otot dan saraf berfungsi dengan betul dan jantung berdegup dengan normal. 
  4. Bayi di dalam kandungan memerlukan kalsium yang mencukupi untuk membina tulang dan gigi yang kuat! Sekiranya bayi tidak mendapat bekalan kalsium yang mencukupi, badan akan menyerap kalsium daripada si ibu, dan keadaan ini akan menyebabkan si ibu berisiko untuk mendapat penyakit osteoporosis.

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)




  1. ESP sangat penting bagi pembentukan otot bayi semasa di dalam kandungan. Juga memelihara dan membina otot ibu mengandung akibat kehilangan otot kerana kurang bersenam semasa hamil!
  2. Ibu mengandung memerlukan 70g protien bagi memenuhi keperluan harian. Khasiat protein juga membantu memudahkan proses bersalin.
  3. Dengan mengambil ESP semasa hamil, masalah keletihan dan kelesuan akan berkurangan. Ibu mengandung juga akan merasa kenyang dengan lebih lama selepas mengambil ESP.

OMEGA GUARD




  1. Sejenis minyak ikan terbaik di dunia yang membekalkan DHA dan EPA untuk perkembangan otak dan mata bayi di dalam kandungan.
  2. Berbanding minyak ikan lain yang mungkin mengandungi merkuri, Omega Guard menjalankan proses pemeringkatan ultratulen bagi memastikan bahan-bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri dan arsenik disingkirkan bagi menghasilkan minyak ikan yang tulen dan selamat dimakan!
  3. Bagus untuk ibu mengandung yang mengandungi masalah berat badan berlebihan dan tahap kolesterol yang tinggi.
Pengalaman Sendiri Amalkan Set Hamil Shaklee!

Alhamdulillah, syukur sangat kerana Allah mempertemukan umi dengan Set Hamil yang sangat berbaloi2 ini! Di antara kebaikan Set Hamil yang umi sendiri rasakan sepanjang kehamilan ialah:
  • Umi sentiasa cergas  dan bertenaga sepanjang kehamilan! Tiada masalah bacaan Hb rendah seperti sebelumnya. Ketahui lebih lanjut bahaya masalah Hb rendah semasa kehamilan di SINI ya! 
  • Alhamdulillah, Allah kurniakan umi bayi yang sihat dan sempurna, tiada cacat cela terutamanya masalah saraf tunjang terbuka atau spina bifida iaitu  yang paling ditakuti oleh ibu-ibu mengandung akibat kekurangan asid folik!
  • Tiada masalah cramps semasa hamil...(Ibu-ibu hamil yang ada masalah selalu cramps, boleh baca ENTRI ini untuk tips ya!)
  • Dengan pengambilan B-Complex dan juga ESP, umi bebas diabetes semasa hamil walaupun berlebihan berat badan. (Umi sememangnya dah lebih berat badan walaupun tak mengandung!hehehehe...)
  • Omega Guard membantu mengawal paras kolesterol dalam darah umi...Pada trimester pertama umi memang ada masalah kolesterol agak tinggi, tetapi selepas konsisten dengan Omega Guard, masuk trimester kedua, bacaan kolesterol dan cantekkkk!
  • Vitamin C dan ESP juga membantu umi menangani masalah morning sickness dengan berkesan. Masalah tak lalu makan akibat morning sickness boleh diatasi dengan ESP kerana satu bancuhan ESP boleh menyebabkan kenyang untuk jangka masa yang lama.
Testimoni ibu-Ibu Yang Berpuas Hati Selepas Amalkan Set Hamil Shaklee!


Deretan testimoni ibu hamil yang teruja selepas amalkan Set Hamil!

Recommended by Doctor!

Bertenaga walaupun masih menyusu

Harga Satu Set Hamil Shaklee Mahal?

Jangan risau, anda boleh dapatkan set hamil Shaklee mengikut bajet anda:

  • Set Bajet (Vitalea & B-Complex)
  • Set Trimester I (Vitalea, B-Complex, Ostematrix & Sustained Release Vit C 500mg)
  • Set Trimester II & III (Set 1 Trimester + ESP dan Omega Guard)
Tetapi, berdasarkan pengalaman umi, beli full set lagi jimat sebenarnya. Mana tak nya, penggunaan Set Hamil Shaklee bukanlah untuk sebulan, ada yang tahan sehingga 6 bulan tau! Contohnya, Sustained Release Vita-C 500mg manakala b-Complex pula tempoh penggunaannya sehingga 4 bulan! Tak jimat lagi ke kalau macam tu? 

Sebagai seorang ibu yang bakal melahirkan anak, umi percaya kita semua mahukan khasiat dan nutrisi yang terbaik disalurkan kepada bayi yang dikandung, bukan? Jadi buatlah pilihan yang bijak dengan mengamalkan Set Hamil Shaklee yang ternyata sihat untuk diamalkan, selamat daripada bahan kimia merbahaya dan semestinya berkesan, kerana umi sendiri dah rasai keberkesanannya! 

Hubungi umi untuk pertanyaan tentang Set Hamil Shaklee dan umi akan janjikan konsultasi terbaik khas untuk pelanggan2 umi. Kepada yang tinggal berdekatan dengan kawasan jajahan umi, boleh set masa untuk appoinment ya!

~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU



~DISCLAIMER~
Segala perkongsian di dalam blog umihabibi82.blogspot.com adalah merupakan perkongsian peribadi. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan dan seminar kesihatan. 
Testimoni juga dirujuk kepada pengguna asal Shaklee tanpa membuat sebarang ubahsuai.
Segala hasil penulisan dan testimoni juga bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh dan menganalisa apa jua penyakit dan masalah kesihatan.
Pembaca yang mempunyai masalah kesihatan dinasihatkan untuk merujuk doktor atau pakar.

Monday, April 13, 2015

Tips Atasi Lingkaran Gelap Bawah Mata Agar Tidak Kelihatan Seperti Kungfu Panda!

Assalamualaikum WBT dan selamat sejahtera,


Memiliki wajah yang cantik sememangnya menjadi dambaan setiap wanita. Kalau boleh, dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki mesti cantik dan bersih, betul tak? Namun begitu, dek kerana terlalu sibuk dengan urusan kerja dan rumhatangga, penjagaan mata seringkali di abaikan! Sedar tak sedar, lingkaran gelap mula terbentuk di bawah mata, eye bag mula kelihatan dan kedutan halus di sekeliling mata mula timbul. Apabila mata dah seperti panda, baru lah gigih mencari tips atasi lingkaran gelap bawah mata agar tidak kelihatan seperti Kungfu Panda, ye tak?






Faktor Yang Menyebabkan Terjadinya Lingkaran Gelap Bawah Mata!

Masalah lingkaran gelap bawah mata sering dikaitkan dengan cara hidup yang kurang sihat seperti kurang tidur atau terlalu lama mengadap komputer atau laptop menyebabkan mata menjadi letih kerana terpaksa 'bekerja' lebih masa dari yang sepatutnya! Jika keadaan ini berlarutan, lama kelamaan pembuluh darah di kawasan mata akan jelas kelihatan dan terbentuk lah lingkaran gelap yang tidak diingini di bawah mata!

Selain daripada itu, faktor keturunan juga berkait rapat dengan masalah dark circle ini. Jika anda seorang yang mengamalkan gaya hidup sihat, tetapi tetap juga mengalami masalah dark circle di sekeliling mata, perhatikan wajah ibu dan ayah anda dengan teliti. Sekiranya salah seorang atau kedua-duanya mempunyai lingkaran gelap di sekeliling mata, maka tidak hairanlah jika anda mewarisinya!

Semakin meningkat usia seseorang, kandungan kolagen di dalam badan akan semakin kurang! Kulit juga akan semakin menipis dan tembus pandang, menyebabkan lingkaran gelap bawah mata mudah terbentuk dan jelas kelihatan.  

Tips Mesti Cuba!

Banyak sangat petua dan tips yang umi terbaca di Internet mahupun buku-buku petua tentang bagaimana untuk menghilangkan lingkaran gelap bawah mata. Rasanya, kalau nak disenaraikan disini, mahu panjang berjela entri ini nanti!hehehehe...Umi senarai pendekkan tips pilihan yang umi rasa sesuai dan mudah untuk diamalkan oleh anda yang tengah mencari-cari tips untuk hilangkan lingkaran gelap bawah mata:


Minum air suam secukupnya 
Pastikan anda meminum air suam sekurang-kurangnya 8 gelas sehari atau lebih! Sekiranya anda bukan penggemar air suam, mulakan dengan meminum 2-4 gelas sehari, dan apabila sudah biasa, gandakan kepada 8 gelas sehari. Air membantu mengelakkan dehidrasi yang menyebabkan kemunculan lingkaran gelap bawah mata.


Jadikan tomato dan hirisan timun sebagai eyemask 
Selalu kalau tengok movie mesti  ada scene yang si perempuan akan tepek bedak sejuk kat muka dan hirisan timun kat mata. Sambil pakai baju tidur, betul tak? ha, jika ada lebihan tomato atau timun di rumah, jangan di buang ya. Hiris nipis-nipis dan tepekkan di kedua-dua belah mata anda selama 30 minit.  Hirisan timun dan tomato boleh membantu mencerahkan bahagian sekeliling mata dan menyegarkan mata yang keletihan.



Uncang teh sebagai penyejuk mata 
Uncang teh yang telah digunakan jangan terus dibuang ya! Sebaliknya, ia boleh digunakan sebagai penyejuk mata dengan meletakkannya di atas mata anda selama 30-45 minit. Anda akan berasa segar selepas itu! Tetapi, umi ingatkan kat sini, jangan lah letak uncang yang telah bercampur dengan gula dan susu pula, nanti dihurung semut pula!


Pastikan tidur yang mencukupi 
Tidur yang cukup bukan sahaja menyihatkan badan, tetapi juga mata ya! Kepada yang sering tidur lewat dan bangun awal pagi, cubalah untuk tidur lebih awal agar badan dan mata anda memperolehi rehat yang secukupnya.


Gunakan eye roller atau eye cream
Eye roller ni fungsinya seperti alat mengurut mata. Sambil-sambil mengadap laptop atau komputer, boleh roll di sekeliling mata bagi merehatkan mata anda agar berasa segar dan bertenaga. Dengan cara ini, peratusan untuk lingkaran gelap bawah mata terbentuk adalah sedikit! Penggunaan eye cream yang sesuai mampu mengurangkan gejala lingkaran gelap bawah mata dengan cepat. Disini umi cadangkan Enfuselle Eye Treatment sebagai penyelesaian kepada masalah lingkaran gelap bawah mata anda!

Kenapa Perlu Guna Enfuselle Eye Treatment?


Krim ini boleh mengurangkan eye bag dan lingkaran hitam dengan cepat, mudah dan berkesan. Kelebihan yang nyata ialah mampu mengurangkan kemunculan garis-garis halus serta kedutan sekaligus menghilangkan sembap bawah mata dengan membekalkan nutrien yang mencukupi di kawasan tersebut. 

Terbukti Secara Klinikal  iaitu :-
  • 233% mampu mengurangkan kedutan dalam masa DUA Minggu
  • 120% meningkatkan kekenyalan dan keanjaan kulit dalam masa DUA Minggu
  • 209% mampu kurangkan garis-garis halus dalam masa LAPAN Minggu
  • 32% tingkatkan kemampuan kulit untuk menahan lembapan dengan lebih lama iaitu dalam masa LAPAN Minggu
  • Tona Kulit Lebih Sekata
  • Kandunagn Botani Anti-Penuaan dan Vitamin Cyang memberi kesan pasa kulit halus dan nipis (Khusus bahagian mata)
  • Hipoalergenik, Diakui oleh pakar Oftamologi selamat untuk pengguna kanta lekap.

Kesan penggunaan eye treatment boleh nampak seawal 2 minggu tau! Jom baca testimoni pengguna yang telah berjaya mengurangkan lingkaran gelap bawah matanya dengan menggunakan Enfuselle eye treatment.




Ha, selepas ini tiada lagi pertanyaan dari kawan sepejabat tentang mata panda anda seperti, "kau tidur lambat ke malam tadi?" atau " kau ni tak sihat ke, mata sembap aje!". Dengan penggunaan yang konsisten, Enfuselle eye treatment bukan sahaja mengurangkan lingkaran hitam bawah mata anda tetapi juga menghilangkan kedut-kedut halus di sekeliling mata dan juga kantung mata anda! 

Jadi apa tunggu lagi? Segera hubungi umi jika anda sudah tidak tahan lagi mengadap cermin dengan lingkaran bawah mata yang semakin hari semakin menebal tu! Harga satu tiub Enfuselle eye treatment yang mengandungi 15ml adalah sangat berpatutan iaitu RM56 sahaja dan boleh tahan sehingga 2 bulan! Wow, sangat menjimatkan bukan?


~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU


~DISCLAIMER~
Segala perkongsian di dalam blog umihabibi82.blogspot.com adalah merupakan perkongsian peribadi. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan dan seminar kesihatan. 
Testimoni juga dirujuk kepada pengguna asal Shaklee tanpa membuat sebarang ubahsuai.
Segala hasil penulisan dan testimoni juga bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh dan menganalisa apa jua penyakit dan masalah kesihatan.
Pembaca yang mempunyai masalah kesihatan dinasihatkan untuk merujuk doktor atau pakar.













Tuesday, April 7, 2015

Segmen Info Lecithin: KANDUNGAN, KEPENTINGAN DAN KEGUNAANNYA

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera...

Sebut pasal Lecithin, kebanyakan penggemar dan pengamal rangkaian vitamin Shaklee akan terbayangkan set kurus, betul tak? Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' dan boleh didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya. Walau bagaimanapun, banyak lagi manfaat Lecithin yang anda patut tahu! Sempena bulan promosi Lecithin pada bulan April, jom kita berkenalan dengan lebih lanjut lagi dengan Meq Lecithin nie!




Kandungan Lecithin
  • Diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO
  • Asid Linoleik (essential fatty acid)- amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
  • Kolin- satu komponen neurotransmitter
  • Asetikolina- membekalkan biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak dan sistem saraf
  • Inositol - sebagai komponen utama membran/ selaput sel dalam tisu di seluruh badan


Kegunaan Lecithin
  • Menyerap vitamin yang larut lemak - membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut lemak.
  • Melindungi hati - menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati
  • Pemecahan lemak dan kolesterol - Lechitin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisme lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh.
  • Pelangsingan - menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang!
  • Mencantikkan otot dan kulit - membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi - menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit - dermatitis, demam alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% batu karang terjadi daripada kolesterol, lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress - mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran janin sihat.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - memperbaiki tekanan darah tinggi dan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah
  • Memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.
  • Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.
Kepentingan Lechitin

1.Fungsi Otak
  • Acethylcoline penting untuk fungsi otak seperti berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, penghadaman dsb
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsinya akan tergugat. Acethylcholine dihasilkan dari cholin yang mudah didapati dari Lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine kerana 30% otak terdiri daripada lecithin dan 70% lemak di hati adalah lecithin.
2. Untuk Warga Emas/ Tua
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur disebabkan oleh angin, stroke dan sakit-sakit biasa yang dialami oleh warga tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluh sempit punca darah tinggi, sengal sendi dan sejuk kaki.
3. Penghadaman
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol, yang mana bile amat penting untuk proses penghadaman
4. Sel
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline dan lecithin menguatkan selaput sel-sel neurin dan semua sel-sel tubuh badan kita
5. Kesihatan kardiovaskular
  • Disebabkan Lecithin berfungsi sebagai pengemulsi lemak, ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
Sebotol Lecithin mengandungi 180 kapsul. Cara pemakanan ialah 6 biji 2 kali sehari, boleh di ambil samada sebelum atau selepas makan.

Berminat untuk mencuba?


~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU



~DISCLAIMER~
Segala perkongsian di dalam blog umihabibi82.blogspot.com adalah merupakan perkongsian peribadi. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan dan seminar kesihatan. 
Testimoni juga dirujuk kepada pengguna asal Shaklee tanpa membuat sebarang ubahsuai.
Segala hasil penulisan dan testimoni juga bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh dan menganalisa apa jua penyakit dan masalah kesihatan.
Pembaca yang mempunyai masalah kesihatan dinasihatkan untuk merujuk doktor atau pakar.











Monday, March 30, 2015

Ketahui Cara Merawat Gastrik Dengan Berkesan Agar Dapat Berpuasa Penuh Di Bulan Ramadhan!

Assalamualaikum WBT dan Selamat Sejahtera,


Bulan Ramadhan akan menjelang kurang daripada 100 hari dari sekarang. Umi memang teruja setiap kali menjelang Ramadhan kerasa selain daripada menunaikan rukun Islam yang ke-4 iaitu berpuasa, bulan Ramadhan juga menjanjikan ganjaran pahala yang sangat besar dan berlipat kali ganda berbanding bulan lain! Tetapi, bagi pesakit gastrik, bulan puasa memang sangat mencabar bagi mereka kerana perut yang kosong akan menyebabkan peningkatan asid di dalam perut dan menjadikan sakit gastrik makin kuat. Dalam entri kali ini umi akan kongsikan cara merawat gastrik dengan berkesan agar dapat berpuasa penuh di bulan Ramadhan yang bakal menjelang tidak lama lagi. 

Apabila gastrik sudah menyerang, serba tak kena jadi nya! Ada yang menahan sakit sampai berguling-guling dan tak kurang juga yang terpaksa berbaring sahaja sampai 2-3 hari sehingga sakit gastrik hilang. Makan ubat klinik tak berkesan, berurut pun tak jalan! Itu lah yang dialami oleh Puan Ana, seorang pesakit gastrik kronik yang menderita hampir 10 tahun! Tapi kini, Alhamdulillah, sakit gastrik yang dideritai nya sembuh secara tidak sengaja. Wah, mesti ramai yang teruja nak tahu cerita di sebalik tak sengaja itu, bukan? Teruskan membaca entri ini dan anda akan ketahui solusi yang Pn Ana temui bagi penyakit gastrik beliau...



Kenapa Gastrik?






Gastrik merupakan sejenis penyakit yang biasa kita dengar, malah ramai kenalan atau ahli keluarga yang menderita sakit gastrik. Gambaran yang kita biasa gambarkan tentang gastrik ialah sakit perut, bukan? Ya, memang gastrik melibatkan perut kerana ianya terjadi akibat pembengkakan di bahagian perut kesan tindakbalas bahan kimia daripada makanan yang di ambil, ubat-ubatan dan juga jangkitan bakteria!

Seseorang individu yang dikatakan mengidap gastrik apabila mengalami simptom berikut:

  • Rasa tidak selesa di bahagian perut
  • Pedih ulu hati atau bahagian atas perut
  • Perut rasa senak, pedih dan kembung
  • Rasa mual, loya dan muntah
  • Hilang selera makan
  • Berat badan menurun
  • Kerap sendawa
Sekiranya anda mengalami simptom2  yang di atas, berkemungkinan besar anda mengidap gastrik! Pada tahap yang kritikal, ulser perut akan mengalami pendarahan, najis berwarna kehitaman dan anda akan mengalami muntah darah atau muntah berwarna hitam seperti air kopi.  Rasanya tiada siapa yang alami gastrik nak jadi sampai macam tu kan? 

Gastrik Sembuh Secara Tak Sengaja?

10 tahun menderita sakit gastrik bukanlah satu tempoh masa yang singkat, ye tak? Sebab itu lah Pn Ana sangat teruja apabila beliau yang asalnya mengambil Set Pantang Shaklee semasa berpantangkan anaknya yang kedua, dalam tak sedar gastrik nya turut pulih! Jom sama-sama kita saksikan video yang sangat hebat ini:



Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

Set Berpantang Shaklee terdiri daripada:

  • Vitalea
  • B Complex
  • Zinc
  • Sustained Release Vitamin C
  • Ostematrix
  • Energizing Soy Protien (ESP)
Dalam senarai Set Berpantang Shaklee di atas, pengambilan ESP yang diambil Pn Ana pada asalnya bertujuan untuk banyakkan susu dan memberi tenaga, sifat semulajadi ESP Shaklee yang beralkali, membantu meneutralkan asid di dalam perut yang menyebabkan gastrik! Selain itu juga, ESP membantu memulihkan dinding perut yang luka akibat peningkatan asid perut semasa gastrik. 

Suamiku pengidap gastrik!

Memang betul,suami tercinta mengidap gastrik,tapi taklah sampai 10 tahun. Walau bagaimanapun, sakitnya tetap sama cuma jangkamasa lebih pendek berbanding Pn Ana. Simptom yang kerap terjadi ialah kembung perut dan selalu sendawa. Bila dah sakit, tak senang duduk jadinya. Kesian sangat umi tengok keadaan beliau bila gastrik! Tetapi, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul...

Seperti juga Pn Ana, suami umi juga pulih gastrik secara tak sengaja selepas amalkan ESP yang asalnya umi beli untuk kegunaan umi pada waktu itu. Umi memang amalkan ESP sejak mengandung lagi. Disebabkan suami tidak boleh lewat makan, jadi setiap pagi umi akan dahulukan ESP untuk beliau sementara menunggu sarapan disediakan. Sekali rasa, beliau terus jatuh cinta dengan rasa ESP yang sedap dan lazat! Kesan pertama yang beliau rasa ialah kenyang untuk tempoh waktu yang lama. Jika selalunya sarapan diambil pukul 8.00 pagi, tetapi selepas minum ESP, sarapan pukul 10 pagi pun tak mengapa. Alhamdulillah, kini suami masih meneruskan pengambilan ESP sebab beliau dah merasai khasiat ESP untuk kesihatannya.

Testimoni Gastrik Pulih Dengan ESP


Gastrik tahap guling-guling  pulih selepas pengambilan ESP yang konsisten!

Pelanggan yang situasinya sama dengan Pn Ana, ambil Set Pantang dan secara tak sengaja gastrik pulih!

Gastrik disebabkan oleh asid yang berlebihan di dalam perut! Semakin teruk gastrik yang anda tanggung, bermakna semakin banyak asid yang terdapat di dalam badan anda. Kita semua tahu bahawa asid yang berlebihan di dalam badan boleh mengundang pelbagai penyakit berbahaya yang lain! Pasti anda tidak mahu asid yang berlebihan dalam badan menyerang buah pinggang anda bukan? Jadi, gunakan kelebihan yang ada di dalam ESP untuk meneutralkan asid tersebut! 

Kepada pesakit gastrik yang masih mencari-cari penawar terbaik untuk sakit anda, umi sarankan agar jangan berlengah-lengah lagi supaya dapatkan ESP dengan segera! Umi paham, anda mungkin sudah muak menelan ubat-ubatan klinik atau farmasi yang kesan pemulihannya bersifat sementara sahaja. Sekiranya anda berada berdekatan kawasan jajahan umi, boleh hubungi umi untuk penghantaran dan konsultasi percuma ya! Oh ya, bermula bulan April dan sempena GST, harga satu canister ESP ialah RM159.00 bukan lagi RM150.00.



~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU




~DISCLAIMER~
Segala perkongsian di dalam blog umihabibi82.blogspot.com adalah merupakan perkongsian peribadi. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan dan seminar kesihatan. 
Testimoni juga dirujuk kepada pengguna asal Shaklee tanpa membuat sebarang ubahsuai.
Segala hasil penulisan dan testimoni juga bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh dan menganalisa apa jua penyakit dan masalah kesihatan.
Pembaca yang mempunyai masalah kesihatan dinasihatkan untuk merujuk doktor atau pakar.

Berminat Untuk Menyertai Shaklee? Isikan Borang Dibawah Ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...