Thursday, October 30, 2014

ESP...beza, memang berbeza!

Assalamualaikum readers...

Selamat sejahtera...


Wah2, tajuk klise kan main yer! Mentang2 la promosi ESP tinggal lagi 2 hari je...hah, 2 hari je lagi?omaigod!uollsss dah grab ke set promo ESP nie? umi bulan nie mmg tak cukup tangan membalas pm dan wassap kastemer yang nakkan ESP nie tau! Maklum la, produk laku keras la katekan, ye dak?

Ok la, entri kali nie umi akan ceritakan pada uolsss secara lebih detail lagi tentang hot selling product, ESP nie yer!so, pasni hopefully korang akan lebih faham kenapa ESP nie berbeza daripada soya biasa...

ESP ialah sejenis protin!




Kita semua sedia maklum bahawa protin merupakan sumber makanan utama dalam badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protin seperti tulang, kulit, rambut, otot2, organ, plasma, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan juga sel2. Keseluruhan sel2 yang membentuk tubuh badan bergantung kepada protin untuk menjalankan fungsinya seperti bina sel baru, ganti tisu2 badan yang lama atau tua dengan tisu2 yang baru. Protin juga berfungsi menggantikan tisu2 yang rosak dgn tisu2 yang baru!


Apa yang membuatkan ESP berbeza?

  1. ESP merupakan sumber protin lengkap dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. 
  2. Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.
  3. ESP juga berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol! Ujian klinikal yang dilakukan ke atas ESP membuktikan bahawa individu yang mengambil ESP mampu kekal bertenaga sehingga berjam2 lamanya dan kekal aktif seharian! 
  4. ESP juga membantu mengekalkan kepejalan otot2, memulihkan tisu badan dan fungsi enzim dan hormon yang sempurna. 
  5. Pesakit kencing manis sangat disarankan mengambil ESP sebagai diet harian kerana ESP mempunyai Glisemix Index (GI) yang rendah dan membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. 
  6. Mengandungi lemak yang sgt minimum iaitu (1gram) dan tanpa laktosa, mempunyai kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. 
  7. ESP juga tiada perasa tiruan, pewarna dan pengawet. 


Apakah kelebihan ESP?
  • Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri! (memang terbukti ya, umi dah rasainya!)
  • Membantu menghilangkan parut jerawat di muka
  • Memberi tenaga berpanjangan dengan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
  • Menganjalkan kulit dan payudara yang kendur
  • Membantu dalam proses menguruskan badan kerana ESP menyebabkan kita cepat kenyang
  • Menyokong kesihatan imunisasi badan, menguatkan antibodi
  • Mengawal paras kolesterol dalam darah
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat
Bagaimana cara nak minum ESP?

  • Jangan bancuh ESP dengan air panas/ mendidih! Kenapa? Sebab air panas boleh merosakkan kandungan protin yang terdapat dalam ESP...Bancuh dengan air suam atau air sejuk...
  • Tidak digalakkan bancuh ESP dengan minuman berkafein macam kopi ke, nescafe ke, kerana akan mengurangkan penyerapan protin oleh badan
  • Jangan ambil lebih daripada 3 sudu besar sehari kerana dikhuatiri memudaratkan fungsi ginjal
  • Gunakan shaker untuk membancuh ESP supaya lebih mudah larut...
Bila waktu yang sesuai ambil ESP?
  • Digalakkan 3 kali sehari - pagi (1 sudu), waktu tea break (1 sudu) dan waktu minum petang (1 sudu). Lagi best kalau dicampur dengan minuman kegemaran uollsss mcm milo ke, horlicks ke, jus buah2an ker...nyummm2!!
Berapa lama boleh tahan 1 canister ESP?
  • Kalau uollsss minum sesudu je sehari, 1 canister boleh tahan sehingga 2-3 bulan. Tapi kalau mcm umi, mmg suke sgt ngan ESP nie, bantai 3 sudu sehari, so boleh tahan sebulan!
Berapa harga ESP?

Harga 1 cansiter RM150 jer...PROMO Oktober nie BUY 6 FREE 1! Uollsss akan dapat 7 canister ESP dengan harga 6 canister, jimat kan? So apa tunggu lagi, tinggal 2 hari je lagi nie! cepat2 order, kang melepas!

~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU

Nak tau lagi pasal ESP? Ha, bace la testimoni2 kt bawah nie, bagi uollsss puas ati!

untuk ibu2 berpantang
Untuk kuatkan rahim

Untuk kulit cerah, kuruskan badan dan ilangkan stretchmark!





No comments:

Post a Comment