Thursday, February 6, 2014

VITALEA IRON FORMULA - THE BEST MULTIVITAMIN

As salam readers,

Huhuhuhu....rasenye agak lame tak bersiaran kt blog nie...Asyik tak sempat je...huhuhuhuhu...Misi tak tercapai nampaknye, nk update blog setiap hari!Takpe2, yang penting usaha mesti berterusan....

Ok, sempena bulan promo Vitalea nie, saya nak share la info2 menarik tentang Multvitamin yang sgt hebat nie dgn uolsss semua...



Ha, ini lah ghupenye Vitalea Iron Formula yang sedang di promot2 oleh dealer2 Shaklee la nie...
Saya pun amik peluang la kan, takkan nak lepaskan camtu je, RUGI!!!!Ok, lets focus on VITALEA!!!

Mule2, nk habaq mai la kan, Vitalea nie merupakan multi vitamin dan mineral yang pertama skali dicipta di dunia pada tahun 1915. Nak tau ka sapa yg cipta? Opkos la founder Shaklee, Dr Forrest C Shaklee! Mula2 dia bagi nama "Vitalize-Mineral" kt baby dia nie, tp bila panjang sgt nk menyebutnya, dia pun tukaq la nama jadi VITAMIN singkatan drp VITaliza-MINeral tadi...hehehehehe...ala2 manja ja nama dia kan? Dari situlah bermulanya perkataan VITAMIN hak kita dok sebut skang nie....Semenjak daripada itu lah, manusia telah mula menggunakan Vitalea untuk kesihatan mereka! Begitulah hebatnya Vitalea nie...Begitulah serba sedikit muqaddimah Vitalea...

Jom kita tengok lak kehebatan Vitalea Iron Formula nie:
  • Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak drp sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang diperlukan oleh tubuh orang dewasa
  • Diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang
  • Tablet Vitalea disaluti serbuk spirulina yang dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks yang disebut "Explo-tab"
  • Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia
  • Tanpa campuran bahan kimia - 100% organik
  • Ujian klinikal membuktikan bahawa pengambilan Vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
  • Vitalea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sbg The Best Multivitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.
Apa manfaat Vitalea Iron Formula nie?
  • Pemberi tenaga, kegergasan tubuh dan kekuatan mental
  • Pelengkap nutrisi harian akibat tabiat pemakanan yang tidak sihat dan diet yang tak seimbang
  • Melambatkan proses penuaan
  • Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • Penyediaan nutrisi asas dan pertumbuhan sel-sel baru
  • Melindungi fungsi hati, jantung dan paru-paru
Sape yang patut amik Vitalea Iron Formula?
  • Ibu2 yang mengandung terutama yang ade masalah low HB
  • Ibu2 yang menyusukan anak 
  • Ibu2 baru yang sedang berpantang
  • Kaum lelaki disemua peringkat umur
  • Wanita yang telah monapause
  • Individu yang selalu keletihan dan kekurangan tenaga
  • Individu yang mementingkan kesihatan utk mencegah dijangkiti penyakit
TAPI, kepada pengidap TALASEMIA dan HYPERTHYROID adalah dilarang mengambil Vitalea kerana kandungan zat besi yang terdapat di dalamnya akan memudharatkan pesakit.


So, kepada sesiapa yang nak try test multivitamin hebat nie, jgn malu jgn segan:

~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU



No comments:

Post a Comment