Tuesday, February 11, 2014

DHA dan OMEGA GUARD

As salam readers....

Hari ini umi nak berkongsi dengan uollsss pasal DHA....kita selalu menonton iklan di TV especially klu iklan ANMUM kan, mesti ade sebut perkataan DHA...Ha, ape lah die DHA tu kan?meh umi explain kt korang2...



Apa itu DHA?

DHA atau Asid Docosahexaenoic adalah sejenis rantaian panjang asid lemak Omega-3. Ia merangkumi kira-kira 97% dan 93% daripada semua asid lemak Omega-3 dalam otak dan mata. Menurut kajian yang dijalankan oleh Perbadanan Keselamatan Pemakanan Eropah (EFSA), keperluan DHA kanak-kanak berusia 6 bulan sehingga 2 tahun ialah 100mg.

Kepentingan DHA

DHA penting untuk perkembangan otak
-DHA yang secukupnya diperlukan dalam diet kanak-kanak bagi memastikan perkembangan otak adalah optimum.

DHA memperbaiki tumpuan kanak-kanak, sikap dan fungsi kognitif serta kadar pembelajaran
-kanak-kanak akan lebih fokus serta memberi tumpuan sama ada ketika bermain atau belajar

DHA merupakan ramuan utama yang diperlukan untuk membentuk sel membran neuron, yang menjadi penghubung antara sel yang lain serta mempengaruhi fungsi neurotransmitter acetylcholine dan membantu sel otak berhubung
-Otak yang sihat akan melahirkan pemikiran yang pintar

Sumber DHA

-DHA boleh diperolehi secara semulajadi dalam makanan seperti ikan salmon, tuna dan ikan daripada perairan laut dalam serta minyak kanola.

  • Jumlah pengambilan DHA oleh ibu hamil akan mempengaruhi perkembangan otak anak
  • Anak-anak juga memerlukan DHA secara terus kerana tubuh kanak-kanak tidak mampu untuk memproses DHA dengan sempurna sekaligus akan timbul masalah kekurangan DHA bagi perkembangan otak...



Ok, dats it pasal DHA....mcm umi sebut kt atas, DHA hanya diperolehi melalui pemakanan sbb badan kita tak menghasilkan DHA...So, dari mana kita nk dapatkan sumber DHA utk badan kite n especially utk anak2 kite?


Hehehehehe....dun worry mommies, Shaklee ade menyediakan produk yang mengandungi DHA yang terbaik utk badan dan perkembangan otak!!!!!Jeng...Jeng....Jeng...memperkenalkan.......OMEGA GUARD SHAKLEE!!!!!




Klu uollls nk tau, Omega Guard nie la yang buat cheq jatuh chenta gedebak gedebuk ngan Shaklee nie...Ye la, umi kan tgh preggy, so umi amik la Omega Guard nie utk melengkapkan lagi nutrisi umi n baby...InsyaAllah...Lagi satu, dengan pengambilan Omega Guard yang konsisten, umi punye weight mmg terkawal sgt2...Klu mase ngandung anak first tahun 2009, berat asyik naik je tiap kali check up, smp kene sound la ngan nurse!tp sekarang tidak lagi...senyum je bile naik penimbang tu...hehehehehe...So, kepada mommies yg ade masalah maternal obes, mmg umi rekemen sgt2 Omega Guard nie...

Diantara manfaat lain OMEGA GUARD ialah:

  • Mengurangkan risiko sakit jantung
  • Menyokong fungsi sendi, anti inflamasi (Rheumatoid arthrisis)
  • Mengurangkan simptom alahan, memperbaiki kulit sensitif
  • Memperbaiki kulit kering, melambatkan pembentukan garis halus
  • Memelihara kesihatan otak
So, kepada sesape yang nk try Omega Guard Shaklee nie, samada utk diri sendiri atau anak2, jangan malu jgn segan...best price guaranteed!!!!!



~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU





No comments:

Post a Comment